Top
Airfix Heinkel He.111 P2 1:72
  • Airfix Heinkel He.111 P2 1:72
  • Airfix Heinkel He.111 P2 1:72
29,99

Vroeg in de ochtend van 26 april 1940, vier leden van KG 4 nam in hun Heinkel He 111 P-2 5J + CN van Fernebu, Oslo in Noorwegen. Een van de drie Heinkels belast met de aanval op de stad Andalsnes, werd de bommenwerper beschadigd door de kanonnen van HMS Manchester. Niet in staat om de vorming van te houden met de andere Heinkels de bemanning werden vervolgens verrast door twee Blackburn Jagers van No. 801 Squadron FAA van HMS Ark Royal.
De piloot van Jager A7-A ontketende een regen van machinegeweer het vuur op de bommenwerper - doden boordwerktuigkundige Willi Stock. Met één motor falen en de andere op brand, piloot Richard Gumbrecht had geen andere keuze dan te dwingen het land ergens tussen de besneeuwde bergen hieronder. Met Stock doden, de overige drie bemanningsleden ontsnapte het wrak en maakten hun weg naar beneden de berg. De grotendeels intact Heinkel zat op de berg meer dan 30 jaar, alvorens te worden hersteld en gerestaureerd door de Noorse Armed Forces Aircraft Collection.
Nieuw voor 2015, met behulp van onze nieuwe 3D-scantechnologie, komt de geweldige 1:72 Heinkel HEIII P2! Verantwoordelijk voor meer schade als gevolg van de strategische bombardementen dan alle andere vliegtuigen tijdens de Battle of Britain, heeft deze super hoge gedetailleerde vliegtuig ontworpen met informatie nooit eerder gebruikt in de Airfix model ontwerp en heeft fantastische resultaten opgeleverd! "Een wolf in schaapskleren", dit formidabel snel medium bommenwerper werd in eerste instantie masqueraded door de Luftwaffe als een commercieel vliegtuig, toen het de bedoeling was in feite voor het in de primaire bommenwerper van de vijand tijdens de vroege stadia van de Tweede Wereldoorlog om te zetten.

Artikelnummer: A06014

Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@