Top
Airfix Avro Lancaster B.III (Special) The Dambusters 1:72
  • Airfix Avro Lancaster B.III (Special) The Dambusters 1:72
39,99

Terwijl de Lancaster zag de overgrote meerderheid van de dienst als een grote hoogte nacht bommenwerper aanvallen van strategische doelen diep in Duitsland, met name de betrokkenheid bij de gevechten van de Ruhr, Hamburg en Berlijn, het was een gedurfde low-level raid dat de Lancaster aantoonbaar gaf zijn best uur.

The Dam Busters inval, omdat het sinds bekend is geworden, was een van de meest bekende activiteiten van de oorlog. Onder leiding van Wing Commander Guy Gibson, de 19 speciaal aangepaste Lancaster bommenwerpers vielen de Mohne, Eder, Sorpe en Ennepe dammen, met de Mohne en Eder dammen worden geschonden. Dit veroorzaakte wijdverspreide vernietiging van zowel de Duitse oorlogsinspanning en voedselproductie.

De dammen werden geschonden met behulp van een speciaal type bom, het onderhoud van mij, of ‘stuiterbom’. Dit werd geroteerd voordat wegvalt zodat overgeslagen langs het oppervlak voordat impact tegen de dam, zinken en exploderen, waardoor de dam scheuren. Dit voorkwam de noodzaak van een grote hoogte inval en vermeden de torpedo netten. De aanval was een gedeeltelijk succes, maar sterk verbeterde het moreel van de Geallieerden en het Britse publiek.

Artikelnummer: A09007

Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 1
Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@